Fjerning av visdomstenner

De fleste får visdomstenner, som kan føre til smerte eller ubehag.

Visdomstenner som skaper plager og ubehag

De siste fire tennene som bryter ut, vanligvis mellom 18 og 25 år, kalles visdomstenner. Visdomstennene er plassert på baksiden av munnen. 1 av 4 personer har problemer med visdomstenner, vanligvis fordi munnen er for smal. Da andre tennene opptar all plassen i munnen din.

Noen ganger forblir visdomstennene skjult i kjevebenet uten å forårsake problemer. Men bakterier kan angripe visdomstennene selv om de ligger skjult, og da kan du få infeksjon. Det samme gjelder dersom visdomstennene har kommet delvis frem.

Visdomstennene lever ofte litt sitt eget liv og kan finne på å vokse på skrå og lage problemer for nabotannen. I andre tilfeller kan visdomstennene vokse frem uten problemer, da må du bare huske å pusse dem godt der de ligger helt bakerst – det er litt vanskelig å komme til. Bakterier kan lett samles i tannkjøttlommene rundt visdomstannen.

Visdomstenner kan i seg selv være helt friske, men kan samtidig gi deg problemer med bittet. De kan også gi problemer om du trenger regulering. Som du kan se, kan visdomstenner være årsaken til mange problemer, så det er lurt å overvåke dem og fjerne dem om nødvendig.

Bestill behandlingen

Fyll inn informasjonen din nedenfor.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Se behandlinger

Er det på tide for deg å ta tak i tennene?

Du bør besøke tannlegen med jevne mellomrom. Kanskje det er en stund siden sist du gjorde det? Da er du hjertelig velkommen til å bestille time.