Rotfylling

Hovedårsaken til rotfylling skyldes dype hull i tannen.

Hvis du har betennelse i tannen, eller i kjeven utenfor roten, kan du få tannpine. Smertene kan være av forskjellig karakter og intensitet. Noen kan føle smerter ved inntak av varm/kald mat, noen kan oppleve smerter som sterk ising.

En rotfylling kan virke kompleks, men den er ofte et veldig godt alternativ til tanntrekking dersom det kan redde tannen. Rotfyllinger utføres ofte på tenner med døde eller betente nerver, for eksempel som følge av et dypt hull eller fylling.

Rotfyllinger forhindrer infeksjon av tannerven og hindrer spredning av en allerede eksisterende infeksjon. Noen ganger kan det være den eneste måten å vedlikeholde tennene på.

En rotfylling er ofte nødvendig hvis tannen har dype hull og fyllinger. Dette gjøres som et alternativ til tanntrekking slik at tannen kan reddes. Ved rotbehandling er det tilstrekkelig å sette inn en fylling i tannen.

Bestill behandlingen

Fyll inn informasjonen din nedenfor.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Se behandlinger

Er det på tide for deg å ta tak i tennene?

Du bør besøke tannlegen med jevne mellomrom. Kanskje det er en stund siden sist du gjorde det? Da er du hjertelig velkommen til å bestille time.