Tannkrone

En tannkrone er en kunstig konstruert tann.

Hva er en tannkrone?

Tannkroner er et skall plassert på tenner med betydelig materiell skade/tap der tannfylling ikke er optimalt eller passende. Tannkroner er laget av en rekke materialer, men de vanligste er de med porselen på utsiden.

Tannkroner kan være et alternativ til å reparere slitte eller ødelagte tenner. Hvis tennene dine er slitte og skadet, kan kroneterapi eller tannkroner være et alternativ. En kroneterapi utføres ofte når en tann ikke kan gjenopprettes ved fyllingsbehandling, og det er et porselensskall festet på utsiden av tannen. Tannkronebehandling utføres på slitte eller skadede tenner eller på erstatning av en tannkrone du allerede har. Kroner plassert over tennene beskytter eksisterende tenner og forbedrer biteevnen.

Hvordan fungerer det?

Først slipes tennene for å gi plass til kronen. Så tas det en avstøpning, som tannteknikeren bruker til å lage kronen. Til slutt festes kronen godt til tannimplantatet. Ideen bak den limte keramiske kronen er å prøve å etterligne selve naturens konstruksjon. Sunne, ubehandlede tenner er omgitt av et hardt lag med emalje.


Bestill behandlingen

Fyll inn informasjonen din nedenfor.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Se behandlinger

Er det på tide for deg å ta tak i tennene?

Du bør besøke tannlegen med jevne mellomrom. Kanskje det er en stund siden sist du gjorde det? Da er du hjertelig velkommen til å bestille time.