Periodontitt

Periodontitt er en betennelse i støttevevet i tennene.

Hva er periodontitt?

Periodontitt er en betennelse i støttevevet i tennene. Betennelse kan skyldes dårlig munnhygiene og skader kjevebenet rundt tennene. Hvis denne tilstanden ikke behandles, kan tennene løsne og må kanskje trekkes ut.

Tegn på periodontitt

Omtrent 10% av den voksne befolkningen utvikler alvorlig periodontitt. Ved periodontitt er det få subjektive symptomer. Noen kan ha dårlig ånde eller blødende tannkjøtt. Tannkjøttet vil også være ømt og noe hovent. Senere i sykdomsforløpet kan tenner løsne og bevege seg.

Behandling og hygieneopplæring

Tannlegen eller tannpleieren begynner med en omfattende undersøkelse for å vurdere alvorlighetsgraden av sykdommen. Deretter utarbeides en individuell behandlingsplan. God munn- og tannhygiene er avgjørende for vellykket behandling av periodontitt. Derfor begynner behandlingen med opplæring i hygiene.

Deretter viser vi deg den riktige måten å pusse tennene på og lærer deg å pusse mellom tennene med diverse hjelpemidler. Neste trinn i behandlingen er å fjerne plakk og tannstein fra rotoverflaten. Målet er å etterlate en jevn rotoverflate som gjør det enkelt å holde tennene rene. Behandlingen tar lang tid og krever vanligvis flere tannlegebesøk. I noen tilfeller kan kirurgisk behandling være nødvendig for å kontrollere gingivitt.

Plakk og tannstein bygger seg alltid opp. Etter behandlingen er det derfor nødvendig å sjekke og rengjøre tennene for å kontrollere periodontitt. Selv om behandlingen av periodontitt utføres riktig og så langt som mulig, kan muligheten for langvarig tanntap ikke utelukkes.

Bestill behandlingen

Fyll inn informasjonen din nedenfor.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Se behandlinger

Er det på tide for deg å ta tak i tennene?

Du bør besøke tannlegen med jevne mellomrom. Kanskje det er en stund siden sist du gjorde det? Da er du hjertelig velkommen til å bestille time.