Tannproteser

Tannproteser brukes som erstatning for manglende eller dårlige tenner.

Del- og helproteser

Manglende tenner påvirker utseendet, evnen til å bite og tygge. Tanntap kan ha ulike årsaker, som periodontitt og tannråte. Fraværet av en eller flere tenner kan ha en negativ effekt på selvtilliten din, da det endrer utseendet ditt, evnen til å spise og bite. Tennene gir struktur og støtte til kinnene, så en manglende tann kan føre til hengende eller innsunkne kinn, slik at du ser eldre ut. Det er derfor viktig at manglende tenner erstattes så raskt som mulig.


Er jeg egnet for proteser?

Ved din første konsultasjon vil tannlegen vurdere dine behov og utføre en grundig undersøkelse for å finne ut om proteser er egnet for tennene dine. Hvis tannkjøttet er veldig flatt, kan det hende du må forhåndsbehandle både eksisterende tenner og tannkjøtt før du starter behandlingen.

Hver enkelt protese påføres individuelt til pasienten. Behandlingen starter med en avstøpning fra tannlegen. Tannteknikeren lager så protesene og tannlegen justerer dem til de sitter som de skal. Hvis en eller flere tenner mangler, brukes en delprotese så lenge de resterende tennene er stabile og tilgjengelige for å støtte delprotesen. Helproteser brukes når alle tenner mangler eller alle tenner må skiftes.

Bestill behandlingen

Fyll inn informasjonen din nedenfor.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Se behandlinger

Er det på tide for deg å ta tak i tennene?

Du bør besøke tannlegen med jevne mellomrom. Kanskje det er en stund siden sist du gjorde det? Da er du hjertelig velkommen til å bestille time.